Skip to content

Hej måndag!

Glad måndag och ny arbetsvecka! Min mobiltelefon är full av sådana här bilder, som kidsen plåtar i alla sina olika spelappar, och hur tråkigt det än är att sitta och radera är bilderna i sig ganska roliga, och den här var väl bra att starta veckan med?

Medan jag tänker ut något roligare, mer witty, att fylla den här bloggen med, kan ni passa på att läsa Anna Ehns krönika i UNT om hur vi bör uppvärdera den duktiga flickan. Håller ni med?

2 kommentarer Skriv en kommentar
 1. Först: underbart kort – och 2: tackar för länken till Anna Ehns som jag blir pâ mycket gott humör av denna mândag. Ja! jag hâller med och är ytterst trött pâ allt tjat om duktiga flickor – vilket i sig skulle innebära att vi vore svagare att stâ ut med vâra egna ambitioner än ”konkurrenterna” pojkar…?! Heja pâ, borde man väl istället säga – och, som Anna Ehn, skulle jag bli ytterst ledsen om min dotter en dag väljer bort duktigheten utan vilken man kommer bra mycket kortare – till förmân för… ja: vad?

  27 februari 2012
 2. Karin #

  Jag tycker att det är väldigt bra att begreppet ”duktig flicka” finns, för att det handlar om mycket av den problematik många ambitiösa och kompetenta kvinnor slåss med. Bl a kravet på att vara just kvinnlig.
  Däremot är det jäkligt trist att många kvinnor reduceras just till ett problem, ännu ett sätt att klappa kvinnor i någon form av karriär på huvudet.
  Jag skuller nog hellre än att reclaima ”duktig flicka” hellre lägga krutet på att klä skickliga kvinnor i fler och starkare ord -because we’re worth it! :)

  28 februari 2012

Kommentera

Du kan använda HTML i kommentarerna. Din epost kommer inte att synas.

Prenumerera på kommentarer via RSS