Skip to content

Blomstertid.

I helgen ska jag plantera om befintliga och köpa nya krukväxter. Jag ser fram emot denna årliga tilldragelse, som tyvärr inte blivit så årlig just de senaste åren, hur mycket som helst. Jag älskar att påta med detta. Men hur mycket jag än älskar blommor och växter, så är jag ingen expert. Jag tar därför tacksamt emot råd på punkterna:

1) hur man räddar livet på en japansk kottepalm.
2) hur man räddar livet på och stagar upp en monstera på bästa sätt.
3) om man bör plantera om orkidéer eller ej.
4) vilka relativt tåliga krukväxter jag bör köpa. (jag vill ha stort och (pytte)smått omvartannat, gärna något som blommar och hemskt gärna en kaktus eller två. mycket grönt. jag tycker om att duscha mina växter, men glömmer att vattna snarare än att jag är där med kannan för ofta. jag har bara fönster i norr- och söderläge. vill också ha växter som inte måste stå i ett fönster, och sådana som trivs i badrum.)

Har ni tips på lager?

Kommentera

Du kan använda HTML i kommentarerna. Din epost kommer inte att synas.

Prenumerera på kommentarer via RSS