Skip to content

Ett litet steg för bloggandet

Godmorgon,
Jag lämnade hemmet kl 06.09 idag för att gå en 45 minuter lång morgonpromenad med två vänner, och kanske, kanske kan det bli en vana – även om den gränsar till vansinne. Det är september nu, min favoritmånad på hela året och luften går att andas, allt är vackert och lite vemodigt, som när kanadagässen flyger söderut i V-formationer. Det är måndag, och en helg har gått; jag har varit i Umeå, jag har arbetat, jag har röstat i kyrkovalet och jag har varit på vernissage för Helena Blomqvists ”The Elephant Girl” som just nu visas i konsthallen på Nordanå, Skellefteå. En sommar har också passerat, den kan jag inte summera men den har varit fin och ful, harmonisk och stressig, glad och ledsen – lite på det där sättet som en tidsperiod gärna blir när man ser på den i retrospekt. Några dagar och händelser är helt glasklara minnen (det kan vara ett dygn i Rättvik, en dag på Furuvik, barnen i mormors och morfars äppelträd och i smultronskogen eller ett fascinerande åskväder), annat har redan bleknat i konturerna. Bloggat har jag inte gjort, men jag har varit nära barnen, läst böcker, skrivit texter, träffat vänner och sett väldigt mycket tv. Om det senare ska jag skriva ett eget inlägg, för den händelse att det här inlägget lyckas bli det jag hoppas på – en snabb, enkel igångspark för det skrivande utanför jobbet som jag trots allt längtar efter.

Kommentera

Du kan använda HTML i kommentarerna. Din epost kommer inte att synas.

Prenumerera på kommentarer via RSS