Skip to content

Missenträsk, del IV

Jag var i Missenträsk i helgen. Där var det som vanligt löjligt, på gränsen till kriminellt, vackert. Det finns inga bilder som kan göra den platsen rättvisa, allra minst så mina mobilkamerafoton. Här kommer ändå en bildkavalkad. Multiplicera all skönhet med ca tusen för att komma i närheten av sanningen.

Det som däremot syns på bilderna är att det var kallt, riktigt bitande kall, gnistrande, kristallig vinter, som gjorde sig bäst från fönstret och under mycket korta promenader. Nätterna var stjärnklara på ett sätt som de aldrig blir någon annanstans än på landsbygden, fullmånen hängde tung och rund på himlavalvet. Jag vilar så mycket när jag är där, axlarna sjunker och jag tar minst två powernaps om dagen, och drömmer mycket om nätterna – så övertydligt symboliska drömmar att det inte är klokt. (Jag kommer aldrig behöva lägga mig på en divan för att förstå vad mitt undermedvetna vill säga mig, det opererar på uppenbarast möjliga vis.)
Men framförallt arbetar jag väldigt koncentrerat. Djupt och fokuserat, på det där nästan uppslukande viset som jag annars tycker blir mer och mer sällsynt. Det är en nåd att få vistas på en sådan plats.

Kommentera

Du kan använda HTML i kommentarerna. Din epost kommer inte att synas.

Prenumerera på kommentarer via RSS