Skip to content

Regler och förordningar

20140129-130717.jpg

Det verkar som att när jag medvetet föresätter mig något, så blir det alltid precis tvärtom. Som när jag vagt funderar på att införa köpstopp, då dröjer det inte många timmar innan jag kommer på mig själv med att trava ut från en affär eller två med famnen full av kassar. Eller, om jag bestämmer – och säger högt till barnen – att ikväll ska vi sova tidigt, ja, vad händer? De somnar senare än någonsin. (Och medan de ligger och skrattar halvt ihjäl sig åt en gullig, tecknad vulkan med glad mun upptäcker jag dessutom vilken genuint tråkig person jag kan vara: ”HALLÅ, vill ni höra om hur Surtsey bildades, eller?”, ropar jag, ”annars….STÄNGER jag boken!”)
Ska jag inte äta sött, så trycker jag i mig godis osv osv. Det är en banal tvärtomlogik. Därför sa jag till mig själv imorse: ”Nu ska jag skriva den sämsta texten någonsin.” Kan svära på att det är precis ett sådant tillfälle när undantaget som bekräftar regeln visar sitt fula tryne.

Kommentera

Du kan använda HTML i kommentarerna. Din epost kommer inte att synas.

Prenumerera på kommentarer via RSS