Skip to content

”Det är en illusion att tro att man blir friare ju verksammare man är”

Min tillfälliga frånvaro från sociala medier (Instagram undantaget) gör att jag inte riktigt har koll på hur mediepölssverige har mottagit den här texten av Bengt Ohlsson. Jag kan dock göra kvalificerade gissningar; jag misstänker att de flesta tycker att han har inte bara fel, utan också att han är bakåtsträvande och vad det nu mer kan tänkas vara som provocerar den flitiga skärmanvändaren när hen får sin livsföring ifrågasatt. Jag läste texten först nu, och jag tycker att Bengt Ohlsson har rätt. I sak. Sen tycker jag att texten i sig är för lång, för repetitiv, för babblig och oprecis. Helena Granström gör ett kortare, skarpare, inpass i Expressen – ett försök att intellektualisera och problematisera, snarare än att fylla spaltutrymmet med vardagsbetraktelser. (Jag har inget emot vardagsbetraktelser per se, men måste de vara så många och så snarlika? Poängen går fram redan första gången.) Vad som däremot var riktigt intressant med Ohlssons text är de insprängda citaten från Byung-Chul Hans bok Tröttsamhetssamhället. Den vill jag ha.

1 kommentar Skriv en kommentar
  1. Jag har en student som använder Byung-Chul Hans teorier i sin essä och det verkar oerhört intressant. Ännu mer intressant än de citat som Ohlsson återger. Så, ja, jag har satt upp den på min lista.

    30 januari 2014

Kommentera

Du kan använda HTML i kommentarerna. Din epost kommer inte att synas.

Prenumerera på kommentarer via RSS