Skip to content

Om Therese E

Hej,

Jag heter Therese Eriksson, jag är 30 år. Jag bor i Skellefteå, dit jag nyligen flyttat för andra gången i mitt liv. Det är förmodligen det bästa jag gjort, näst efter när jag gjorde det första gången. Jag fördelar min tid mellan att å ena sidan läsa och skriva, å den andra ägna mig åt de vardagssysslor som ett liv med två små barn innebär. Allt annat gör jag när tillfälle ges.

Jag är verksam som frilansande skribent och kritiker, och skriver texter i alla genrer även om det är inom litteraturkritiken, kulturjournalistiken och inredningsreportagen jag har mitt huvudsakliga gebit. Jag skriver återkommande för tidningar som Fokus, Helsingborgs Dagblad, LO-tidningen, Residence och Upsala Nya Tidning.
Jag har också skrivit för bland annat följande tidningar/uppdragsgivare: Trä & Möbelforum, Amelia, SvD, Allt om fritidshus, Redaktörerna, Ida-tidningen (Skellefteå kommuns personaltidning), Stockholmsguiden, Indikat Media och FLM och Aftonbladet. Jag har medverkat som kritiker i P1:s Nya vågen.

Hösten 2011 utkom min första bok – ”Kerstin Ekman – en värld av berättelser”. Den ges ut på h:ström förlag, i en serie som heter Litterära profiler. Tillsammans med kulturskribenten, kritikern och fotografen Jenny Maria Nilsson är jag redaktör för ett kommande nummer av Norstedts litterära tidskrift Album – tema Karaktärer. Från oktober 2011 arbetar jag också som webbredaktör på uppdrag av Kreator.

Jag är utbildad litteratur- och genusvetare, men det bästa jag läste på universitetet var 40 p estetik. En termin på Poppius journalistskola har jag också hunnit med.

Här kommer jag dels att lägga ut länkar till texter/arbetsprover, dels blogga. Det kommer gissningsvis att handla om sådant som jag tänker mycket på, men kanske inte skriver om i mitt arbete. Fåglar, småungar, kärleken till Västerbotten, barnlitteratur och tidskrifter är ämnen som kan tänkas dyka upp. Enjoy!