Skip to content

Min bok

”Kerstin Ekman tror på berättelsen. I hennes författargärning löper denna förvissning som en röd tråd, ständigt återkommande i såväl hennes romaner som i essäer och debattartiklar. Oavsett vilket ämne Ekman närmar sig finns det intima förhållandet mellan liv och berättelse, mellan människan och konsten. Ekmans särpräglade idéer om konst och litteratur är en blandning av högtflygande ideal och knastertorrt bondförnuft. Kerstin Ekman är en av de viktigaste författarna i svensk samtidslitteratur.
Sitt stora, breda genombrott fick hon 1974 med romanen Häxringarna. Den är första delen av fyra i sviten Kvinnorna och staden, som skildrar moderniseringen och industrialismens framväxt och inte minst hur kvinnors liv gestaltade sig under dessa omvälvande samhällsförändringar. Hon har också blivit känd som skildrare av norrländsk glesbygd och har prisats mångfalt för sina romaner. Kerstin Ekman är en av få svenska författare som aldrig förlorar sin intellektuella trovärdighet samtidigt som hennes böcker går ut i stora upplagor.” (Baksidestexten)

Kerstin Ekman – en värld av berättelser ges ut av h:ström förlag, och är den tredje boken i serien Litterära profiler. Redaktör för serien är Crister Enander.

Vill du att jag ska komma och berätta, samtala och föreläsa om min bok? Det gör jag gärna! Hör av dig till therese.eriksson [a] me.com